Klasická houbová polévka s bramborami

Klasická houbová polévka s bramborami
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    55 minut

Klasická houbová polévka s bramborami

Klasická houbová polévka s bramborami je v podstatě bramboračka s houbami. Do této polévky dávám především čerstvé houby, protože v ní lépe chutnají. Tato houbová polévka s bramborami by neměla chybět u žádné houbařské sezóny. Pokud máte rádi krémovou verzi polévky, zkuste naši smetanovou houbovou polévku.

Suroviny na klasickou houbovou polévku s bramborami

  • 5 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1,5 litru zeleninového vývaru nebo vody
  • 3 ks bobkového listu
  • lžíce majoránky
  • špetka muškátového květu
  • trocha čerstvého libečku
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • lžička mletého kmínu
  • sůl & pepř

Klasická houbová polévka s bramborami postup přípravy

  1. Nejprve si oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Poté si ve větším hrnci rozpalte tuk a na něm nechtě zesklovatět (zprůhlednit) cibuli.
  2. Přidejte mrkev na půlkolečka a prolisovaný česnek a lehce orestujte.
  3. Nyní přidejte čerstvé houby nakrájené na plátky nebo kousky, promíchejte a nechte změknout. Nakonec směs zaprašte hladkou moukou, za stálého míchání půl minutky orestujte a poté zalijte horkým vývarem nebo vodou.
  4. Pečlivě vše rozmíchejte ať se mouka rozpustí, můžete použít metličku.
  5. Poté přidejte brambory nakrájené na kostky, bobkové listy, mletý kmín, majoránku, muškátový květ, sůl a pepř.
  6. Hrnec přiklopte a vařte zhruba 20 minut do změknutí brambor a mrkve.
  7. Polévku ochutnejte, brambory absorbovali většinu soli, tak ještě dosolte a nakonec přidejte čerstvě nasekaný libeček nebo petrželovou nať.
  8. Podávejte s čerstvým pečivem, vyzkoušejte třeba naše rychlé housky bez kynutí nebo poctivý domácí chléb.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.